Når virkeligheden rammer er alt forandring svær. Hvorfor ændre på tingene, når det egentlig fungerer, som det er?
Vi har sat nogle af de mest spændende profiler i Danmark stævne, for at få deres perspektiver på den digitale udvikling i branchen, et bud på hvordan de arbejder, hvad de drømmer om i deres arbejde og ikke mindst et forsigtigt bud på, hvordan fremtiden ser ud.
Vi håber vi kan være med til at inspirere dig til, hvordan fremtiden kan se ud, og hvilke muligheder digitaliseringen fører med sig, så du kan få mere tid til at skabe værdi i dit arbejde.
Download gratis: Danmarks største rapport om digitaliseringen i revisor-branchen.
Dyk ned i det inspirerende forord af Lars Engbork, CEO, Visma e-conomic, her:
Vi befinder os midt i en brydningstid
En tid præget af coronakonjunktur, digitalisering og banebrydende forandringer i den danske revisionsbranche. Forandringer som stiller store krav til både rådgivere og virksomheder om at følge med udviklingen. Forandringer som også skaber et hav af muligheder for at effektivisere og skabe større forretningsindsigt hos både de danske virksomheder men i den grad også hos landets revisorer. Og de muligheder skal vi gribe.
Det handler simpelthen om at turde tage det første skridt. I fællesskab. For selvom digitalisering griber ind i hverdagen med ændringer af daglige arbejdsgange, som kan virke overvældende for mange, så er mulighederne for at skabe mere værdi for den danske revisionsbranche og de danske virksomheder for store til at lade passere.
Digitalisering er en god forretning
Seneste eksempler fra både håndværks- og ejendomsadministrationsbranchen viser da også, at selvom man er en lille- eller mellemstor virksomhed, så er der mange penge at hente ved at lade sin forretning digitalisere. Ved at koble én eller flere digitale løsninger til et regnskabssystem oplever de danske håndværkere og ejendomsadministratorer nemlig, at omsætningen per medarbejder overstiger deres ikke-digitaliserede konkurrenters omsætning med henholdsvis 60 og 110% per medarbejder. En tendens vi forventer vil gøre sig gældende på tværs af brancher. Der ligger altså et kæmpe uforløst digitalt potentiale forude, som blot venter på at blive indfriet, og det skal vi i fællesskab hjælpe de danske virksomheder med.
De danske revisorer kan blive drivkraften i den digitale omstilling
Størstedelen af de danske virksomheder er i dag tilknyttet en revisor, som rådgiver dem i det daglige, og derfor kommer revisorerne til at spille en afgørende rolle i hvor hurtigt, trygt og gnidningsfrit dansk erhvervsliv omstilles til digital drift. Ved hjælp af få digitale opgraderinger af virksomhedernes regnskabssystemer kan fremtidens rådgivere nemlig skabe enorm værdi til fordel for både revisorerne selv og deres kunder. For med digitalisering af regnskabet kommer effektivisering og bedre indsigt i forretningen. Effektivisering i form af automatisering af tunge, administrative processer hos de danske virksomheder og hos revisoren, som frigiver tid til bedre rådgivning. Og indsigt i form af et mere gennemsigtigt og realtids-opdateret regnskab, som skal bane vejen for øget værdibaseret rådgivning.
En ny form for rådgivning som skal sikre, at de danske virksomheder kan træffe strategiske beslutninger på et langt mere oplyst og opdateret grundlag fremadrettet. Det kalder vi totalrådgivning.
Digitale løsninger skal udvikles med afsæt i reelle behov
Som virksomheden bag Danmarks førende regnskabsprogram med godt 160.000 kunder, ser vi det som vores ansvar at udvikle digitale løsninger, der bidrager til at digitalisere Danmark. Derfor er vi dagligt i dialog med både revisorer og virksomheder for at afkode hvilke digitale regnskabsløsninger, der vil give størst værdi i dagligdagen. De problemer, som virksomhederne slås med derude netop nu er, at de skal træffe beslutninger ud fra et historisk dataset, og at de ikke kan få data fra diverse systemer til at tale sammen og dermed har et uigennemsigtigt datagrundlag at administrere og likviditetstyre deres forretning efter. De problemer agter vi at løse i samarbejde med konkurrenter, samarbejdspartnere og landets revisorer. Nye digitale løsninger er allerede på markedet og andre er på vej, men det kræver mod og stærk samarbejdsvilje at implementere dem og komme i mål for kunderne.
Smidigt og indsigtsfuldt samarbejde skaber stærkere virksomheder
Et område som netop har optaget os hos Visma e-conomic det seneste år er, hvordan de digitale regnskabsløsninger skal kunne hjælpe de danske virksomheder til et mere smidigt og indsigtsfuldt samarbejde med deres revisorer. Derfor har vi arbejdet hårdt på at strømline de mange touchpoints, der er revisor og kunde imellem i vores cloudbaserede regnskabssystem samt på at gøre integration til business intelligence-værktøjer muligt, så revisorerne bliver bedre rustet til at analysere virksomhedernes data på tværs af datakilder og styrke kvaliteten af deres rådgivning.
På den måde kan revisoren nu rådgive virksomhederne om alt fra ressourceoptimering, til hvornår det fx er nødvendigt at tilføre virksomheden kapital med langt større indsigt og præcision, end hvad der tidligere var muligt. Uagtet udbyder, så er det den vej virksomhederne og revisionsbranchen skal gå, hvis revisorerne for alvor skal gøre sig gældende i en digitaliseret verden fremover.
Fælles kommunikationsindsats skal bane vejen
Med digital omstilling kommer også opbrud med gamle vaner og indgroede mønstre, som skal aflæres og nye skal tillæres. Det er ikke noget, vi som mennesker er trygge ved, og derfor yder vi ofte naturlig modstand herimod. Med andre ord er digtaliseringsparatheden ikke i top hos de danske virksomheder. Derfor kræver digital omstilling først og fremmest en øget kommunikationsindsats målrettet de danske virksomheder, så de bedre ser værdien af de mange, nye digitale løsninger og hvad digital omstilling helt konkret kræver af dem. Den opgave bør løses af det offentlige og private aktører imellem, så vi kan sikre en effektiv digital transformation. På den måde kan vi skabe grobund for mere indsigtsfuld revisionsrådgivning og bidrage til sundere danske virksomheder til gavn for dansk erhvervsliv og det danske samfund - sammen.